První jarní kolo proti Hořicím jsme zvládli a přivezli si 6 bodů

22.04.2013 18:06

FK Kopidlno - FK Hořice/Bříšťany B   9 : 0 (4:0)

Sestava: Kinclová - Petr, Machačný, Drnec, Pekárek, Nemčanský, Rozsypal

Branky: Drnec 4, Nemčanský 2, Pekárek, Machačný, Petr

 

 

První jarní kolo jsme zahájili na hřišti v Libáni proti slabšímu soupeři z Bříšťan. Prvních pět minut prvního poločasu byl výkon kluků velmi vlažný a trochu trvalo než jsme se dostali do tempa. Vstřelení branky bylo však jen otázkou času.Po otevření skóre Nemčanským už to bylo lepší a když jsme v poločase vedli 4:0 aniž by soupeř téměř ohrozil branku, mohli jsme v druhém poločase kombinovat se sestavou a lecos si vyzkoušet. Druhý poločas už byl hlavně herně lepší a zápas jsme s přehledem vyhráli 9:0 V tomto zápase mě nejvíce překvapil nejmladší člen týmu Ondra Rozsypal, který odehrál velmi dobré utkání.

 

FK Kopidlno - FK Hořice/ Bříšťany A  4:3 (2:2)

Sestava: Trávníček - Machačný, Petr, Drnec, Pekárek, Nemčanský, Rozsypal, Kinclová

Branky: Drnec 2, Nemčanský, Machačný

 

 

V druhém zápase nás čekal jiný a mnohem lepší soupeř, který nadělil v prvním utkání Libáni 8:2. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a pokračovali v dobrém výkonu z prvního zápasu, což nám vydrženo asi 8 minut, kdy jsme po brankách Drnce a Machačného vedli 2:0. Pak ale nastal nepochopitelný útlum a kluci přestali úplně hrát. Odkopy byly nedůrazné, stejně jako osobní souboje a z toho praměnila i branka na 2:1 a pak i vyrovnávající branka v posledních vteřinách první půlky.  Bohužel na začátku druhé půlky cca 8 minut se naše hra o moc nezlepšila a soupeř přidal  po nedůrazu v obraně další branku na 3:2. Posledních 8 minut patřilo však našemu celku. Kluci se zvedli a začali opět bojovat, přitvrdili v osobních soubojích a dokázali soupeře přetlačit a občas si i pěkně nahrát. Dvěma brankami Nemčanského a Drnce jsme zápas otočili, ale mohli  jsme přidat i další branky. V druhém poločasu nás podržel i brankář Trávníček, který několikrát dobře vyběhl a zneškodnil útoky Hořic.

 

Závěrem: Celkový dojem z obou zápasu je spokojenost, ale vém že kluci mají ještě tak o 3% na víc. Kluci se nedokáží soustředit na celý poločas a mají strach z osobních soubojů. Musíme tu bojovnost a dravost, kterou mají o trénincích přenést do zápasu.  Věřím, že se hra ještě zlepší a potrápíme vedoucí Robousy v dalším fotbalovém víkendu.