Se začínajícími fobalisty z Jičína jsme si lehce poradili

23.10.2011 08:02

TJ Kopidlno  -  Sk Jičín  24  :  1   (15 : 1)  (6 : 0) (3 :0)

 

Branky: Pekárek D. 5x, Drnec 5x, Nemčanský 5x, Krejčík, 3x, Machačný 3x, Trávníček 2x, vlastní - hráč s číslem 9

sestava: Trávníček - Krejčík, Machačný, Drnec, Nemčanský,  Pekárek Daniel, a dva nováčci týmu Pekárková Kačenka a Ondra Rozsypal

 

Na žádost trenérů předpřípravky Sk Jičín, jsme ve čtvrtek nastoupili k přátelskému zápasu na domácí půdě pouze s hráči prvních tříd a školky. Soupeř má totiž ve svém týmu převážně hráče ročníků 2005-2006 a nesehrál ještě žádné utkání.  Určitě si všichni pamatují naše začátky před rokem a půl, kdy naše fotbalové naděje nastoupili k prvnímu zápasu proti Jičíněvsi (11:0) a ve stejné situaci nastoupil k tomuto zápasu i soupeř z Jičína. I když jsme na hřišti měli dva prcky ze školky, soupeře jsme ve všech směrech přehrávali a nepouštěli je do žádné šance. Jedinou brankovou příležitost měl soupeř z penalty za hraní rukou  Trávníčka mimo pokutové území a tu soupeř se štěstím proměnil. Jinak na hřišti vládlo jen jedno mužstvo a to TJ Kopidlno. Zápas byl rozdělen na tři části kdy se hrálo 2x20 +1x15 minut. Soupeře jsme přestříleli a góly padaly jak na běžícím pásu. Na našich klukách byla znát zápasová vyzrálost a myšlení. Po první části jsem kluky nabádal k větší kombinaci a klidu v rozehrávce, což se postupem času začalo lepšit a bylo vidět několik krásných akcí na jeden dva doteky, kdy kluci konečně vylezli z chumlu, roztáhli hru, dobře si naběhli a skórovali. Těmto akcím tleskali i rodiče soupeřů. A i proto jsem poslední část zúžil na hru pouze ve třech proti čtyřem. I tak jsme Jičín přehrávali a kluky to nutilo roztáhnout hru a nabíhat a bojovat o každý balón. To je, aby rodiče věděli, proč se hrálo ve třech, nebyl to žádný trest pro hráče na lavičce, jen jsme si mohli něco v takovém zápase zkusit. Překvapili mě i oba naši nováčci Kačenka a Ondra, oba se zapojovali do hry, pokoušeli se bojovat a v některých fázích se nebáli jít do souboje a vést balón. Zejména Ondra se dokonce dostal asi do třech zakončeních, které mohli skončit gólem.

 

Závěrem bych chtěl všechny pochválit za přístup a to  hlavně v druhé a třetí části zápasu, kdy sice nepadalo tolik branek, ale hrál se pěkný kombinační fotbal plný krásných akcí a přehledu ve hře.  Věřím, že tento zápas nabudí naše hráče k dobrému a nebojácnému výkonu  v sobotu, kdy hostíme týmy Miletína a Hořic.

 

Mimo jiné bych chtěl také poděkovat  mužstvu Sk Jičín. Začátky jsou vždy těžké, známe to sami dobře, ale kluci se snažili a je v nich velký potenciál. Věřím, že si ze zápasu odnesli spoustu dojmů a zkušeností, které zužitkují v dalších zápasech.