Zápasy plné obratů s Robousy a Libání

04.06.2013 15:43

SK Robousy - FK Kopidlno   5 : 4  (3:4)

Sestava: Trávníček - Petr, Machačný, Pekárek, Drnec, Nemčanský, Šádek, Rozsypal,

Branky: Drnec 3x, Nemčanský

 

 

Jedna z dohrávek byla na programu již v pátek, kdy jsme zajížděli na hřiště do Robous. Soupeř opět nepřekvapil a hrál jen na výsledek. My jsme do sestavy opět zapracovali naše mladé hráče a na hřišti jsme měli proti nejsilnější sestavě Robous i mladé útočné duo Rozsypal Šádek. Soupeři jsme byli jako vždy vyrovnaným soupeřem a po 3 brankách Drnce a jedné Nemčanského jsme v poločase vedli 4:3. Soupeř v druhém poločase vůbec nestřídal a tak se Robousům podařilo dvěma brankami zápas otočit. My ale nehrajeme jen na výsledek a proto tento zápas, který v tabulce již nic neřešil, bereme jako velmi podařený. Všechny chválím za předvedený výkon. 

 

Sokol Libáň - FK Kopidlno  5 : 6 na penalty  (3:1)

Sestava: Trávníček - první poločas 1 čtyřka Pekárek, Drnec, Nemčanský, Kosinová - Machačný, Petr, Šádek, Rozsypal

                          - druhý poločas 1 čtyřka Pekárek, Drnec, Nemčanský, Daněk - Machačný, Petr, Vlček, Kosina

Branky: Drnec 2, Pekárek, Machačný, Nemčanský, rozhodující penalta Daněk A.

 

V deštivém dopoledni jsme hned o den později zajížděli k poslednímu utkání jara v základní části na hřiště v Libáni. Měli jsme zde sehrát i zápas mimo soutěž s Železnicí a proto jsme nominovali větší počet hráčů přepřípravky. (Šádek, Koisna, Vlček, Rozsypal, Daněk A.) Bohužel Železnice nedotrazila a proto jsem hráče zapojili do mistrovského utkání s Libání. Aby všichni dostali stejný prostor zápas jsme rozdělili na dva poločasy a v každém jsme hráli na dvě vyrovnané čtyřky. Na první poločas nastoupili z malých Kosinová, Šádek a Rozsypal. Začátek jsme trochu zaspali a nechali na kluzkém deštěm zkrápjejícím trávníku hráče Libáně střílet a prohrávali jsme po třech střelách 2:0. Pak Jarda Machačný z přímého kopu snížil na 1:2, ale do poločasu jsme ještě jednou inkasovali. Poločas jsme prohráli 1:3 a to i díky neproměňování 200% šancí, 3x Drnec sám na brankáře, 1x Nemčanský totéž. Do druhého poločasu nastoupili z malých Daněk, Vlček a Kosina.  Vyvedl se nám začátek, když po vhozeném autu soupeře Pekárek nečekaně ve vzduchu hlavičkoval a to i cíleně od branky, přímo k noze Drnce, který se tenokrát zachoval chladnokrevně a snížili jsme na 3:2. Na 3:3  vyrovnával po samostaném úniku Nemčanský. Do vedení nás dostal opět Drnec po nádherné fotbalové akci, kdy Pekárek vysunul po lajně Nemčanského, který krásnou časovanou přihrávkou našel před brankou volného Drnce, který pohlednou akci nekompromisně zakončil a vedli jsme 4:3. Pak před brankou domácích byl nejdůraznější výborně hrající Pekárek, který  propálil vše co mu stálo v cestě a upravil na rozdíl dvou branek 5:3. Závěr jsme si ale nepohlídali a hráli příliš otevřený fotbal, soupeř, po neobsazení hráčů na naší polovině, srovnal na konečných 5:5. Nádherný zápas plný zvratů a bojovnosti rozhodovali penalty. Dohodli jsme se s trenéry domácích, že nebudou rozhodovat jen tři ale penalty všech hráčů. Jelikož jsme proměnili 9 z 12 penalt a soupeř jen 7 vyhráli jsme i na penalty. Rozhodující penaltu proměnil Daněk Adam. Škoda neproměněných šancí našich prcků, kdy téměř všichni měli ke skórování jen několik málo centimetrů kdy brankář s přispěním tyčí lapil několik míčů těsně na lajně, nebo i těsně za lajnou, né však celým objemem balónu.

 

Mokrý terén nám zřejmě svědčí a kluci na něm  podávají bojovnější výkony než na suchu. Závěrem bych chtěl všem poděkovat za předvedený výkon. Kluci do toho zápasu dali vše co v nich bylo a to i za velmi oškivého počasí.