Hrozný výkon proti Hořicícm a Milíčevsi

15.09.2013 10:11

Jiskra Hořice  - FK Kopidlno  4 : 2 ( 2:1)

Sestava: Kinclová - Pekárek, Machačný, Drnec, Nemčanský - Petr, Trávníček, Vlček, Rozsypal, Daněk A.

Branky: Nemčanský, Petr

 

 V Sobotu jsme odjeli k druhému kolu okresního přeboru mladších přípravek na hřiště do Hořic. Jelikož Hořice již hrají krajskou soutěž měli k dispozici pouze hráče 2005 a mladší.  Kromě Kosinové jsme měli k dispozici kompletní tým a proto jsme měli mít velkou ofenzivní i defenzivní sílu. Nevím co se s dětmi stalo ale již od první minuty prvního zápasu to vypadalo, jako by všichni společně přišli v půl šesté ráno z nějakého flámu. Nikdo nechtěl hrát, chyběl zápal pro hru, bojovnost nasazení. Nikdo neudělal krok na víc a místo sprintů a běhání, bylo vidět chození a popobíhání. Nikdo si neplnil své povinnosti  a měl to "na salámu".

Nekoncentrovanost a přístup k tomuto zápasu měl vliv na hru celého mužstva. Někteří jednotlivci si dělali na hřišti co chtěli a dělali přesný opak toho, co jsme jim v kabině řekli. V případě, že se tyto jevy budou nadále opakovat vyvodíme z toho důsledky třeba i v podobě nenominování na příští zápas i kdyby jsme na další turnaj měli jet s hráči ročníků 2007 a mladší.

Jediné pozitivní ze zápasu je dobře zahraná standartní situace Honzy Petra a výkon Ondry Rozsypala. Kromě Ondry nemohu niko z hráčů pochválit za předvedený výkon. Většina hráčů hrála na méně než 50 %, někteří dokonce na 20 %.

 

FTJ Milíčeves - FK Kopidlno  4 : 3 np. (1:3)

Sestava: Trávníček - Pekárek, Drnec, Nemčanský, Daněk - Petr, Machačný, Vlček, Rozsypal

Branky: Nemčanský 2x, Drnec

Penaltu proměnili Vlček, Daněk, neproměnil Rozsypal

 

Druhý zápas jsme začali o poznání lépe a zatlačili soupeře na jeho polovinu. Prvních 10 minut bylo dobrých a zdálo se, že si kluci mezi zápasy vzali naše výtky k srdci. Povedli se nám  dvě krásné fotbalové akce po kterých padli dva pěkné góly. I třetí branka byla fotbalová. K tomu pěkné sólo mezi kužely v podobě hráčů Miličevse předvedl Drnec, ale špatně vyhodnotil situaci a místo finální přihrávky volil střelu přes tři hráče. To bylo však z naší strany vše. Těchto deset minut naše hráče uspokojilo a zbytek zápasu se odehrával v podobné režii jako v zápase proti Hořicím. Do předu to bylo o trochu lepší, ale dozadu to byla opět hrůza.

Pochválit mohu některé hráče za deset minut prvního poločasu, což je zoufale málo. Jediný kdo z mužstva zaslouží pochvalu a hrál na hranici svých možností v obou zápasech je Ondra Rozsypal, který se na hřišti nezastavil a vydal ze sebe vše. Poměrně dobře zachytal v druhém zápase Trávníček, který sice dostal jeden laciný gól, ale některé situace dobře vyřešil. Je vidět, že někteří nemají vůbec fyzičku ( je vidět, že nebyli na soustředění) a nebo zase ti co tam byli  prostě nechtějí makat. Budeme proto na tréninku muset přitvrdit. Co se týče tréninků, kdo nebude na tréninku poslouchat a dělat co má, bude z tréninku vyloučen a může se stát, že nebude nominován na další zápas. Nominace na příští zápas proběhne podle toho jak kluci a holky budou makat na tréninku. Zápasy budou jen za odměnu.