Na úvod jsme porazili oba týmy Hořic

08.09.2012 13:35

Kopidlno - Hořice B   9 : 0  ( 3:0 )

Sestava: Trávníček - Drnec, Petr, Nemčanský - Pekárek, Machačný, Kosinová, Šádková

Branky: Drnec 5x, Pekárek 2x, Machačný, Petr

 

První zápas nové sezóny jsme začali proti týmu Hořic B, a začali jsme velmi dobře. Hned z první šance jsme v první minutě  skórovali z kopačky Pekárka. Další branku jsme přidali za dalších 5 minut a to se prosadil Machačný. Po dvou střelách nad se pak konečně  prosadil umístěnou střelou Drnec. Tak skončil i první poločas. Velká nervozita z nás spadla po přestávce, kdy se rozstřílel Drnec a přidal další čtyři branky. Jednou se také trefil Honza Petr a svou druhou branku v zápase přidal Pekárek.  Soupeře jsme v tomto zápase vůbec k ničemu nepustili a škoda neproměněných šancí, kdy mohl přidat každý z hráčů nejméně po jednom gólu a výsledek mohl být ještě jednoznačnější. Všichni však bojovali a odvedli v tomto zápase maximum. Super zahrála také naše děvčata a dobře tak zapadla do našeho týmu.  

 

 

Kopidlno - Hořice A    6 : 5 pp ( 1:3 )

Sestava: Trávníček - Drnec, Petr, Nemčanský - Pekárek, Machačný, Kosinová, Šádková

branky: Drnec 4x, Machačný, rozhodující penalta Drnec

 

Druhý zápas jsme začali proti úplně jinému a vyspělejšímu týmu Hořic A, kterému jsme měli z minulých sezón co vracet. Kluci však v prvním poločase usnuli na vavřínech po jednoznačném vítězství z prvního zápasu, přestali plnit dané úkoly a připravovali jsme tak šance soupeři. První gól jsme soupeři připravili před prázdnou branku a hned jsme prohrávali 1:0. Pak svou chybu napravil Drnec a nekompromisně vyrovnal. Do poločasu jsme však soupeři dovolili pohodlně navýšit svůj náskok na 1:3.  Menší "bouřka k probrání hráčů o přestávce pomohla a mužstvo se vzpamatovalo a začali jsme bojovat. Přesto jsme se nevyvarovali další hrubky a soupeř trestal již na 1:4. Na 2:4 snižoval po perfektní akci a výborném zakončení Machačný. Další branka však padla po další naší chybě, kdy promáchl na půlce Petr a hostující hráč měl snadnou práci, když šel sám na Trávníčka  2:5. I když náš tlak sílil, nemohli jsme se prosadit do zakončení. Na posledních 5 minut jsme vysunuli našeho, první poločas spícího, ostrostřelce Tomáše Drnce, který svými 3 brankami v rozmezí 2 minut dokázal srovnat skóre na 5:5. Na tomto výsledku se však podílel celý tým urputnou bojovností a nasazením. Mohli jsme zápas i vyhrát, kdyby jsme proměnili polovinu dalších vyložených šancí, které jsme řešili silou na místo přesné umístěné střely, nebo zbrklostí. Zápas tedy skončil 5:5 a o vítězi utkání rozhodovali penalty po třech na každé straně. Ty se nám snad ještě nikdy nepodařilo vyhrát a bylo na čase to změnit. První penaltou soupeř nastřelil jen tyč a Machačný na naší straně nezaváhal 1:0 . Druhou penaltu hosté proměnili 1:1.  Drnec tentokrát zvolil umístěnou střelu k tyči a brankář neměl šanci 2:1. Další penaltu Trávníček chytil a bylo hotovo. Z tohoto zápasu jsme  zaslouženě získali o bod víc než soupeř a vezeme si z Libáně 5 bodů.

 

Závěrem: První utkání bylo jednodušší, hodně mladý tým na naše kluky a holky nestačil a naši hráči toho využili. První poločas druhého zápasu byl katastrofa a nepovedl se nám ani začátek druhé půle. Naše možstvo to však za stavu 2:5 nezabalilo a začalo bojovat,  zvýšilo dravost a chuť po vítězství a dokázali jsme zápas dovést do vítězného konce. Chválím celé mužstvo za první zápas a druhý poločas druhého zápasu, ve kterém si všichni sáhli na dno svých sil.  Jen tak dál.